expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Péče o disky a elektrony není žádná věda!


Říká se, že auto dělají pořádná kola. Určitě se s tímto výrokem ztotožňujeme, protože správně vyjmuté disky/elektrony v pneumatikách dokáží na ulici upoutat ne jeden pár očí. K tomu, aby byly vaše disky či elektrony dokonalé a vynikaly, je třeba o ně pečlivě pečovat. Myslíme si, že kola si zaslouží minimálně podobnou pozornost jako lak karoserie, podvozek či motor, neboť patří k nejnamáhanějším částem auta. I když se dokážou velmi jednoduše zašpinit, péče o ně je jednoduchá v případě, že ji nezanedbáte. Jak na to? Dozvíte se v dnešním článku.



Největší nepřátelé disků a elektronů

Menším problémem pro disky a elektrony našich aut je měkká špína a lehké nečistoty. Zvýšenou péči si zaslouží při kombinaci brzdového prachu, asfaltu, sazí a náletové rzi, které se na nich dokáží pořádně přichytit. Brzdový prach vzniká při tření brzdových destiček o kotouče. Tento prach dokáže vypálit pouhým okem neviditelné dírky do tenké ochranné vrstvy bezbarvého laku na discích nebo elektronech, čímž se stávají citlivější na vlivy vnějšího prostředí. Odstranit pořádně zažranou špínu však umíte prostřednictvím správného čistícího prostředku.

Čištění disků a elektronů

Při čištění disků a elektronů je důležitá jejich povrchová úprava. Standardní disky stříbrné nebo matné barvy bez leštěných ploch nevyžadují žádnou speciální péči. V jejich případě postačuje běžná údržba prostřednictvím kvalitních čističů (is obsahem chemie), nebo pravidelná návštěva autoumývárny.

Více si na péči dejte záležet v případě leštěných disků a elektronů, které mají plochy překryté průhledným lakem. V jejich případě nedoporučujeme používat čističe s obsahem chemikálií. Ty s chemikálií se mohou dostat pod lak a vytvářet tak nepěkné mapy a skvrny. Zároveň doporučujeme snadno omyvatelný čistič, aby nedocházelo ke vzniku výše zmíněných skvrn.

Autoglym Custom Wheel Cleaner 500 Ml

Dobrým a kvalitním čistícím prostředkem je Autoglym Custom Wheel Cleaner 500 Ml , který je bez obsahu kyselin a rychle rozpouští usazený brzdný prach a silnou špínu. Je bezpečný na všechny typy disků a elektronů (slitinové, lakované, ocelové, chromové apod.) Jeho aplikace je jednoduchá a bezpečná, jako u každého kvalitního čisticího prostředku.

Před aplikací přípravku se ujistěte, že jsou disky nebo elektrony studené. Nikdy čistící prostředek neaplikujte pod slunečním světlem nebo na horký povrch, protože může dojít k poškození. Následně kola důkladně očistěte od obyčejných nečistot (hlína, prach, bláto apod.). Vždy pracujte jen na jednom disku, aby nedošlo k zaschnutí přípravku. Čistič nanášejte směrem zdola na hor a ujistěte se, že jste jej aplikovali na celý povrch disku nebo elektronu. K narušení zažrané špíny doporučujeme používat kartáč Autoglym Hi-Tech Wheel Brush, který se snadno dokáže dostat do rohů a prostor matic. Potom nechte čistič chvíli působit a následně pořádně spláchněte špínu vodou.

Autoglym Wheel Cleaning Mousse 450 Ml

Autoglym Wheel Cleaning Mousse je zase pěnový pH neutrální čistič, který díky husté pěně dokáže obalit celý povrch disku nebo elektronu a zajistí jeho kompletní pokrytí. Je bezpečný a efektivní. Výhoda pěnové konzistence je v tom, že nestéká a udrží se na discích i ve svislé poloze.

Přípravek se stejně jako v prvním případě aplikuje zdola na hor. Jakmile začne pěna reagovat a uvolní nečistoty, změní svoji barvu do červena nebo fialova. Jakmile se tak stane, doporučujeme nečistoty ještě rozrušit kartáčem Autoglym Hi-Tech Wheel Brush . Nezapomeňte na celý povrch is bočnicemi pneumatik. Následně kolo opláchněte vodou a ujistěte se, že jste smyli celý přípravek.

Umytím to nekončí

Po důkladném umytí disků a elektronů doporučujeme na jejich povrch nanést vosk. Aplikace vosku dokáže částečně zabránit usazování brzdového prachu a špíny na kolech, což usnadňuje následné mytí. Kromě toho vosk chrání před oxidací a odpuzuje vodu. V případě zájmu o silnější a efektivnější ochranu kol máme pro vás v nabídce i keramiku.

Věnujte diskům a elektronům na autě pozornost prostřednictvím našich výrobků. Odměnou vám bude jejich dlouhá životnost a vzhled, který bude poutat pozornost

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

80%
  • + ceny
  • + třídění podle typu auta
  • - dětinský způsob komunikace bez obsahu
  • - dát papírový kabinový filtr bez zabezpečení do společné krabice s 5l kanystrem s olejem a vodou do ostřikovačů je fakt nesmysl, filtr dorazil pomačkaný, ale šel po vyrovnání použít.
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

100%
Co chceš dostaneš
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 17.09.2024

100%
+ rychlost dodávky
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku